zondag 18 maart 2012

Witloftaart

Ingrediƫnten:
  • 3 a 4 plakjes margarine bladerdeeg voor 1 taart;
  • 2 uien;
  • 3 stengels bleekselderij;
  • 4 stronkjes witlof;
  • 150 gram gerookte kipfilet;
  • 2 eieren;
  • peper, zout en nootmuskaat;
  • 1 dl Finesse voor koken;
  • 100 gram geraspte 30+ kaas;
  • 1 eetlepel olijfolie;
Eventueel:
  • Rode en groene paprika;
  • prei;
  • Champions.
Bereidingswijze:
  1. Oven voorverwarmen op 220 Graden.
  2. Bladerdeeg ontdooien en een beetje uit elkaar trekken.
  3. Bekleed vervolgens een taartvorm met het bladerdeeg en prik met een vork in de bodem.
  4. Snijd de uien en fruit in een eetlepel olijfolie.
  5. Snijd onderussen de selderij, het witlof (bladeren heel laten) en de kipfilet in fijne stukjes en schik ze samen met de uien op het deeg.
  6. Klop de eieren los en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Voeg de Finesse en de helft van de kaas toe en meng door elkaar.
  8. Giet het mengsel over de groenten.
  9. Bestrooi de taart met de rest van de kaas en bak het 30 minuten in een hete oven op 220 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...