vrijdag 3 februari 2012

Visschotel uit de oven


Ingrediënten (voor 4 personen):
  • ongeveer 500 gram grietfilet. (mag ook meer zijn als het grote eters zijn);
  • 1 dl room;
  • groot glas witte wijn, misschien wel 2 glazen...;
  • 1 citroen;
  • 1 flinke ui;
  • 1 klein blikje tomaten purée;
  • geraspte kaas;
  • wat verse gehakte dille;
  • beetje peper en zout.
Bereidingwijze:
  1. Snij de ui fijn; en fruit hem in wat boter of olijfolie.
  2. Voeg de witte wijn erbij, de tomaten purée, de sap van de halve citroen (nadat je de schil van de citroen geraspt hebt en apart gehouden hebt) en dan op het laatst de room erbij. En een klein beetje peper en zout.
  3. Voorzichtig dat hij niet gaat schiften. Dus eerst de room een beetje verwarmen met een beetje van het vocht van de wijn etc.
  4. Intussen de grietfilet in een vuurvaste schaal leggen, het vocht met uien etc erbij, de geraspte schil van de citroen erover, bedekken met véél geraspte kaas. En vervolgens 3 kwartier (ongeveer) in een voorverwarmde oven. 180 gr.
Een mooie salade erbij en wat rijst of aardappelpurée en je bent klaar.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...