zaterdag 4 februari 2012

Broodje hete kip (Surinaams)

Ingrediënten (2 personen):

  • 2 Kipflets;
  • 1 rode spaanse pepers of 2 madam Jeanette pepers;
  • 2 uien;
  • 1 scheutje Ketjap;
  • 1 Bouillonblokje;
  • 2 tenen knoflook;
  • 1 afgestr eetl lichtbruine basterdsuiker;
Bereidingwijze:
  1. Kook de kipfilets in water en zout gaar.
  2. Laat dit afkoelen en snij in kleine blokjes/stukjes.
  3. Snipper de uien en snij de pepers in ringen.
  4. Fruit dit in wat olie en doe er de uitgeperste knoflook bij.
  5. Doe er dan de basterdsuiker bij en een scheut ketjap tot het een papje is. Niet te nat.
  6. Verkruimel het bouillonblokje en doe dit er ook bij.
  7. Doe er dan de kip bij en laat nog een minuutje of 10 smoren.
  8. Lekker op een afbakbroodje. Garneer met wat plakjes komkommer of selderij.
Dit gerecht kan ook goed met rijst gegeten worden, maar pas op, tis erg lekker.



Bron: http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=190575.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...